Informatie over uw behandelaar Gerard van Donselaar.

Hoe kwam het dat je Chinese geneeskunde bent gaan studeren?

Gezondheid loopt als een rode draad door alles wat ik heb gedaan. Na de opleiding tot verpleegkundige ben ik de sportacademie gaan doen en als laatste heb ik vele jaren gewerkt als consultant in de medische sector. Monique, een vriendin van mij, behandelde mij een keer met acupunctuur en dat was zo wonderlijk dat ik er alles over wilde weten.

Welke klachten kun je behandelen met acupunctuur?

Mensen komen regelmatig bij me met klachten zoals hoofdpijn, gevoelige darmen, overgangsklachten en pijn in de rug of gewrichten. Ook behandel ik mensen na een burnout of tijdens en na een chemokuur. De samenwerking met de westerse wetenschap is daarbij ook erg belangrijk. Het is mooi om te zien hoe we daarin aanvullend aan elkaar zijn.

Na hoeveel behandelingen nerk ik resultaat?

Dit is afhankelijk van de klacht en de periode dat deze al bestaat. Gewoonlijk spreek ik vijf behandelingen af en dan evalueren we wat het resultaat is. Daarnaast zijn er ook cliënten die zich preventief laten behandelen zodat ze niet ziek worden. Dit is in China bijvoorbeeld heel gebruikelijk.

Doet acupunctuur ook pijn?

Vaak denken mensen dat we naalden gebruiken in de vorm van injectienaalden. Dit is niet het geval, onze naalden zijn zo dun als een haar van een kwast. Je voelt hooguit een klein prikje.

Is acupunctuur gevaarlijk?

Iedere acupuncturist die is aangesloten bij een beroepsvereniging heeft een degelijke opleiding van vier jaar op hbo-niveau gedaan. Door deze professionele opleiding is er geen gevaar bij een acupunctuurbehandeling.