oktober 1

0 comments

Temazepam Kopen? 6 Gevaarlijke Bijwerkingen + Ervaringen

Temazepam of Levanxol wordt vaak bij slapeloosheid voorgeschreven maar wordt ook als angstremmer gebruikt.

Heeft je arts je Temazepam voorgeschreven om je angstgevoelens te verminderen of om beter te slapen?

Dan is het belangrijk om je goed te informeren over de bijwerkingen. Deze kunnen niet alleen heel vervelend, maar ook gevaarlijk zijn.

Wil je weten waarom Temazepam of Levanxol zo gevaarlijk kan zijn, lees dit artikel dan goed door.

Let op! Dit artikel is niet bedoeld als medisch advies. Ik heb het alleen geschreven om je te informeren over het gebruik van dit medicijn.

Doel van dit artikel: Je maakt in dit artikel kennis met Temazepam en je leert wat de bijwerkingen zijn. In dit artikel laat ik ook 2 gebruikers aan het woord over hun ervaringen én ik geef je een gezond alternatief om zonder medicijnen van je angsten af te komen.

Wat is Temazepam?

Temazepam behoort – net zoals veel andere angstremmers en slaapmiddelen – tot de groep van de benzodiazepinen.

Temazepam werkt rustgevend, vermindert angstgevoelens en ontspant je spieren. Als je lijdt aan angstgevoelens of slapeloosheid dan kan ik me heel goed voorstellen dat dit jou het ideale middel lijkt.

Het grote nadeel van Temazepam is echter dat het je heel suf en slaperig kan maken. Dit middel heeft ook nog tal van andere vervelende én zelfs gevaarlijke bijwerkingen, maar hierover later meer.

Laten we eerst eens nagaan hoelang de effecten van Temazepam aanhouden en hoelang de werkzame stof van dit middel in je lichaam aanwezig blijft.


Hoelang werkt Temazepam?

Temazepam is een snelwerkend middel met een korte tot middellange werkingsduur. Na inname voel je je na een half uur slaperig en rustig worden. Deze werking houdt ongeveer 6 tot 8 uur aan.

De halfwaardetijd van Temazepam bedraagt ongeveer 9 uur.

Nog nooit gehoord van de halfwaardetijd? Ik geef je hierover graag wat meer uitleg.

Als je een bepaald geneesmiddel hebt genomen, dan heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen van het middel dat je hebt ingenomen.

Dit hele proces wordt in de medische wereld de halfwaardetijd genoemd. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om de werkzame stof te kunnen halveren.

Hoelang deze halfwaardetijd duurt wordt wetenschappelijk bepaald, maar is ook afhankelijk van enkele andere factoren. Zo spelen je gewicht, je metabolisme, je leeftijd en je algemene conditie hierbij ook een rol.

Temazepam is geen onschuldig middel. Het kan heel vervelende én gevaarlijke bijwerkingen geven. Welke bijwerkingen dit zijn en waarom ze gevaarlijk kunnen zijn komt later in deze rubriek aan bod.

Wel wil ik hier je hier al even wijzen op de verslavende werking van dit middel.

Gewenning en afhankelijkheid treden bij Temazepam vrij snel op!

Artsen zijn meestal voorzichtig bij het voorschrijven van Temazepam. Je arts zal heel goed nagaan of je inderdaad wel Temazepam nodig hebt en dit in een beperkte hoeveelheid voorschrijven. Zo kan hij nagaan of je het middel niet misbruikt.

Temazepam kun je enkel in de apotheek op recept krijgen. Toch bestaan er ook andere mogelijkheden om Temazepam te kopen.


Temazepam kopen of online bestellen?

Temazepam kopen doe je het veiligst in de apotheek. Daar kun je dit middel trouwens alleen maar op recept verkrijgen.

Voor sommige mensen is dat nu net het probleem: een arts moet het hebben voorgeschreven. Omdat artsen best wel weten dat dit een gevaarlijk geneesmiddel kan zijn, zullen ze dit niet zomaar voorschrijven.

Gebruikers die echt niet meer zonder Temazepam kunnen, zijn dan ook vrij creatief in het vinden van dit middel. Sommigen bezoeken meerdere dokters om aan recepten te komen of gaan op het internet op zoek naar Temazepam.

Online kun je inderdaad heel wat geneesmiddelen kopen. Of je deze sites én deze producten kunt vertrouwen is nog maar de vraag.

Zo’n sites beloven je het originele product toe te sturen, maar je weet nooit wat je zult ontvangen. Medicijnen nemen waarmee werd gesjoemeld kan levensgevaarlijk zijn!

Onthoud ook goed dat deze sites meestal een nogal dubieuze reputatie hebben. Meestal moet je vooral betalen en het gebeurt wel vaker dat je je bestelling nooit geleverd krijgt.

Eerder vermeldde ik al dat gewenning en afhankelijkheid heel gevaarlijke bijwerkingen zijn van Temazepam. En ... er zijn er nog veel meer.

Wil je meer te weten komen over de mogelijke bijwerkingen van Temazepam en waarom deze gevaarlijk zijn, neem dan zeker de rest van het artikel aandachtig door.


Bijwerkingen van Temazepam

#1 Sufheid, slaperigheid en vermoeidheid

De meest voorkomende bijwerkingen van Temazepam zijn sufheid, slaperigheid en vermoeidheid.

Deze symptomen zorgen ervoor dat je reactievermogen afneemt en dat kan natuurlijk tot gevaarlijke situaties leiden.

Denk vooral niet dat deze bijwerkingen snel verdwijnen. Ook de dag na de inname van Temazepam kun je je nog behoorlijk suf voelen.

Net omdat je reactievermogen afneemt mag je bijvoorbeeld na een inname van 20 mg Temazepam 8 uur niet met de auto rijden. Als je elke dag meer dan 20 mg gebruikt, dan mag je helemaal niet autorijden.

Drink vooral geen alcohol als je Temazepam gebruikt. Alcohol in combinatie met Temazepam zal je nog suffer maken. Heel gevaarlijk dus!


#2 Verminderde coördinatie

Omdat Temazepam of Levanxol ook spierontspannend werkt kun je een verminderde coördinatie ervaren. Dit kan lichamelijk zijn, maar ook je spraak kan hierdoor aangetast worden.

Neem je Temazepam dan kun je behoorlijk onhandig zijn en vaak dingen laten vallen. Ook minutieuze of precieze handelingen zullen minder vlot gaan.

Gebruikers van Temazepam hebben ook vaak problemen met spreken. Duidelijk spreken gaat soms wat moeilijker en ook de juiste woorden vinden gaat plots niet zo makkelijk meer.


#3 Wazig zien of dubbelzien

Als je Temazepam neemt, dan kan je ook problemen krijgen met het zicht. Misschien sta je er niet zo meteen bij stil, maar in je ogen bevinden zich heel veel kleine spiertjes.

De spierontspannende eigenschap van Temazepam kan ervoor zorgen dat deze spiertjes zich zodanig ontspannen dat je wazig of dubbel gaat zien.


#4 Afname gevoelens

Temazepam zorgt ervoor dat angstgevoelens afnemen. Als je lijdt aan bepaalde angsten of fobieën is dat dus een goede zaak.

Niet alleen je angst wordt onderdrukt, maar omdat je je rustiger voelt zal ook de kans op angstaanvallen of paniekaanvallen afnemen.

Het grote nadeel van Temazepam is echter dat deze alle emoties afvlakt, ook positieve emoties dus!

Vrolijkheid wordt plots minder intens, romantische gevoelens verdwijnen en je voelt je ook minder betrokken bij anderen.

Op termijn kun je hierdoor een depressie gaan ontwikkelen, minder zin krijgen in seks en minder intense sociale contacten aangaan.

Mensen uit je omgeving zullen deze veranderingen soms niet begrijpen waardoor de kans groot is dat je in een sociaal isolement terechtkomt.


#5 Geheugenverlies

Er zijn verschillende redenen waarom benzodiazepines geheugenverlies veroorzaken.

  • Een wetenschappelijke verklaring is omdat ze bepaalde activiteiten in sommige delen van de hersenen dempen. Het gaat hierbij vooral om activiteiten die onze herinneringen van het kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen verplaatsen.
  • Een andere reden waarom je je bepaalde zaken minder goed herinnert als je Temazepam neemt is omdat dit middel je suf en vermoeid maakt. Hierdoor kun je je minder goed concentreren en neem je gebeurtenissen moeilijker in je op.
  • Tot slot kan ook het afvlakken van emoties ervoor zorgen dat je je sommige dingen niet meer herinnert. Neem je dagelijks Temazepam dan ervaar je soms het gevoel dat je ‘er niet helemaal bij bent’. Je toont minder interesse in wat er om je heen gebeurt, waardoor je bepaalde zaken ook niet in je geheugen opneemt.

#6 Gewenning en afhankelijkheid

Het risico op gewenning en afhankelijkheid is bij Temazepam heel groot. Daarom is het belangrijk dat je dit middel niet elke dag neemt en zeker geen lange tijd na elkaar.

Doe je dit toch, dan zul je steeds grotere dosissen van dit middel nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken en zul je er heel moeilijk vanaf geraken.

Net omwille van het risico op gewenning wordt aangeraden om Temazepam nooit langer dan 2 weken te gebruiken. Heb je het middel langere tijd genomen, dan mag je niet zomaar stoppen met Temazepam.

Om ontwenningsverschijnselen te voorkomen moet je Temazepam langzaam en onder controle van een arts afbouwen.

Ik hoop dat je al heel wat hebt bijgeleerd over Temazepam en dat je beseft dat dit middel niet zo onschuldig is. Toch zijn er ook gebruikers die er best tevreden over zijn.

Ik sprak met Jonas en Sylvia. Beiden hebben ze een tijdje Temazepam gebruikt en ik wil graag hun ervaringen met je delen.


Ervaringen met Temazepam

Het verhaal van Jonas

Toen mijn moeder 3 jaar geleden aan kanker overleed begon ik mij zorgen te maken in mijn eigen gezondheid. Ik dacht vaak dat ik ook aan een ernstige ziekte leed. Ik zat heel vaak bij de dokter, maar deze kon geen oorzaak vinden voor mijn klachten. Volgens hem leed ik aan hypochondrie. Hij schreef mij temazepam voor om mijn angsten te verminderen. Hij waarschuwde me wel dat ik het middel alleen mocht nemen wanneer de angst het overnam van mijn gezond verstand. Ik heb dit middel ongeveer om de 3 dagen gedurende 3 weken genomen. Tijdens deze periode voelde ik mij inderdaad minder angstig. Heel af en toe neem ik nu sporadisch nog een tablet temazepam, maar alleen als ik me heel erg angstig voel.

Het verhaal van Sylvia

Ik heb een tijdje Levanxol genomen voor mijn sociale fobie. Eerst nam ik het middel alleen af en toe om minder te piekeren over mijn angsten. De dagen waarop ik geen Levanxol nam sliep ik echter steeds slechter.

Ik besloot het middel elke avond te nemen. Na een tijdje had ik een steeds hogere dosis nodig om in te slapen.

Overdag voelde ik me nog steeds vermoeid omdat het middel niet uit mijn lichaam leek te gaan. Het kostte me steeds meer moeite om een hele dag fris te blijven en ik kon me nog heel moeilijk concentreren.

Omdat ik besefte dat ik verslaafd was geworden aan het middel bezocht ik een psychotherapeut. Met zijn hulp heb ik niet alleen mijn Levanxol verslaving maar ook mijn sociale fobie overwonnen.

Van geneesmiddelen kun je niet verwachten dat ze al je angsten wegnemen. Bovendien kun je door de bijwerkingen andere angsten krijgen en helemaal geen uitweg meer zien.

Ik heb goed nieuws voor jou: het is helemaal niet zo moeilijk om je angsten zonder dure en gevaarlijke geneesmiddelen te overwinnen.

Het gaat er alleen om dat je hiervoor de juiste methode vindt. Klaar om de uitdaging aan te gaan?


Omgaan met angst zonder medicijnen

Dit waren de belangrijkste bijwerkingen van temazepam die je moet weten. Als je je vaak angstig voelt in situaties die helemaal geen reëel gevaar inhouden, dan heb je een groot probleem.

Daarom is inzicht in je angsten heel belangrijk. 

Vond je dit een interessant artikel? Vergeet het dan niet te delen!

Mijn naam is Alain en ik ben hier om jou te helpen om grip op stress, angst en hooggevoeligheid te krijgen en beter in balans te komen. Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring als professioneel hulpverlener heb ik inmiddels al vele mensen kunnen helpen om middels een bewezen lange termijn strategie de beste versie van zichzelf te worden.

Omdat ik als begeleider 1-op-1 begeleiding heb gedaan in de gezondheidszorg en inmiddels al weer jaren als coach werk, weet ik precies wat wel en niet werkt. Mijn aanpak is uniek en heeft veel positieve reacties en resultaten opgeleverd.

Ik ga je helpen om op een gezonde manier van jouw spanningsklachten af te komen. Ook als je denkt al van alles te hebben geprobeerd. Ben jij er klaar voor? Dan geef ik je nu de kans om gezond en gelukkig oud te worden. “Het is mijn missie om mensen met stress- en spanningsklachten zo goed mogelijk te begeleiden, zodat ze weer krachtig en weerbaar in het leven komen te staan.”

Tags


Andere interessante artikelen..

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Een Gelukkig leven begint met Balans

>