maart 20

0 comments

Tips om mensen van hun angsten af te laten komen

We weten allemaal dat angsten hebben zo menselijk is als het maar kan zijn. Soms lijken die angsten echter een beetje ons leven over te nemen en dat is het moment waarop we zeggen. Het goede nieuws is dat er zoveel manieren zijn om die angsten onder de knie te krijgen. In deze blog geven we je enkele tips zodat je andere mensen helpt om van hun angsten af te komen.

Volg een speciale opleiding

De eerste tip die we je mee willen geven om ervoor te zorgen dat je mensen van hun angsten af kan laten komen, is door een speciale opleiding hiervoor te volgen. Je hebt hierbij een vrij ruime keuze. Zo zijn ZoMa Opleidingen ongekend populair, doordat thema’s als angst en vermoeidheid bij een mens uitvoerig worden besproken. Door jezelf goed te onderwijzen, maak je het mogelijk om mensen die echt je hulp nodig hebben het beste te bedienen.

Identificeer de angst

Een cruciale stap in het proces is het identificeren van de specifieke angst of angsten waarmee iemand worstelt. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het vergt dat je echt luistert naar iemand en soms een beetje detectivewerk doet. Vragen als "Wanneer voel je je het meest angstig?" of "Kun je omschrijven wat je voelt als de angst toeslaat?" kunnen ongelofelijk verhelderend zijn. Door de angst samen nauwkeurig te identificeren, leg je een solide basis om op voort te borduren.

Daag negatieve gedachten uit

Vaak hebben angsten hun oorsprong in negatieve gedachten die rondspoken in ons hoofd. Het is essentieel om mensen te leren om deze negatieve gedachten uit te dagen. Leer anderen vragen aan zichzelf te stellen als: "Is dit echt waar? Heb ik bewijs dat dit klopt? Zijn er misschien andere, positieve manieren om naar de situatie te kijken?" Deze vragen helpen om een stap terug te doen en de situatie objectief te bekijken.

Maak gebruik van dierbaren

Het is ook cruciaal om iemand te herinneren dat ze niet alleen zijn in hun reis. Dierbaren kunnen een onschatbare bron van steun en begrip zijn. Het uiten van wat iemand doormaakt, kan niet alleen therapeutisch voor diegene zelf werken, maar het stelt ook vrienden en familie in staat om langs de zijlijn te staan en de persoon in kwestie aan te moedigen.

Leer ontspanningstechnieken aan iemand

In de rollercoaster die leven heet, vergeten we vaak om even op de pauzeknop te drukken. Ademhalingsoefeningen kunnen bijvoorbeeld wonderen doen, maar ook een wandeling is aan te raden aan mensen die je wil helpen. Denk aan zaken als even de benen strekken, frisse lucht opsnuiven, en de gedachten de vrije loop laten. Wellicht vind de persoon in kwestie het fijn om creatief bezig te zijn, zoals tekenen of schrijven. Het belangrijkste is dat iemand een moment voor zichzelf neemt, even alles op pauze zet en adem haalt.

Vond je dit een interessant artikel? Vergeet het dan niet te delen!

Mijn naam is Alain en ik ben hier om jou te helpen om grip op stress, angst en hooggevoeligheid te krijgen en beter in balans te komen. Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring als professioneel hulpverlener heb ik inmiddels al vele mensen kunnen helpen om middels een bewezen lange termijn strategie de beste versie van zichzelf te worden.

Omdat ik als begeleider 1-op-1 begeleiding heb gedaan in de gezondheidszorg en inmiddels al weer jaren als coach werk, weet ik precies wat wel en niet werkt. Mijn aanpak is uniek en heeft veel positieve reacties en resultaten opgeleverd.

Ik ga je helpen om op een gezonde manier van jouw spanningsklachten af te komen. Ook als je denkt al van alles te hebben geprobeerd. Ben jij er klaar voor? Dan geef ik je nu de kans om gezond en gelukkig oud te worden. “Het is mijn missie om mensen met stress- en spanningsklachten zo goed mogelijk te begeleiden, zodat ze weer krachtig en weerbaar in het leven komen te staan.”

Tags


Andere interessante artikelen..

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Een Gelukkig leven begint met Balans

>