juni 12

2 comments

Diazepam (Valium) Kopen? Medicijn Bijwerkingen + Ervaringen

Diazepam of Valium wordt vaak voorgeschreven bij angststoornissen, gespannenheid en slapeloosheid. Het geneesmiddel behoort tot de groep van de benzodiazepinen.

Net zoals bij de meeste benzo’s treedt er bij lang gebruik gewenning op en ontstaan er ontwenningsverschijnselen als je stopt met Valium.

Sta je op het punt Diazepam of Valium te gebruiken? Neem dan eerst dit artikel eens goed door. Zo kom je te weten wat de voor- en de nadelen zijn en welke bijwerkingen je kunt ervaren.

Doel van dit artikel: Ik geef je in dit artikel wat algemene informatie over Diazepam of Valium. Je komt ook te weten hoelang dit middel werkt en wat de bijwerkingen kunnen zijn.

Ik leg uit waar Valium online kopen gevaarlijk kan zijn en ik geef je een goede tip om je angsten zonder geneesmiddelen te overwinnen.


Wat is Diazepam?

Waarschijnlijk klinkt de merknaam Valium je bekender in de oren. Dit middel was vooral in de jaren zeventig en tachtig heel gekend. Een ‘valiumpje’ nemen om rustiger te worden of goed te slapen was toen heel populair.

Man met een potje Valium in zijn hand

De reden hiervoor was dat het toen als een ongevaarlijk kalmerings- en slaapmiddel werd beschouwd. En ergens was dit ook wel zo.

De geneesmiddelen die vóór die tijd voorgeschreven werden om angststoornissen en slapeloosheid te behandelen, barbituraten, waren ook werkelijk veel gevaarlijker.

Vandaag de dag weet men echter heel goed dat ook Diazepam niet ongevaarlijk is. Toch blijft Diazepam of Valium een van de meest voorgeschreven geneesmiddelen ter wereld.

Boek met Diazepam erin geschreven

En dat is niet zo’n goed nieuws: dit geneesmiddel kan immers heel wat negatieve en zelfs gevaarlijke bijwerkingen geven. Maar hierover later meer.

Laten we eerst eens nagaan hoe Diazepam precies werkt en waarvoor het precies gebruikt wordt.

Hoe benzodiazepinen een invloed uitoefenen op je lichaam en geest is een vrij wetenschappelijke en ingewikkelde materie. Omdat ik je in dit artikel hiermee niet wil vervelen hou ik het kort.

Benzodiazepinen werken in op het centrale zenuwstelsel door het aanvullen van bepaalde stoffen in de hersenen.

Misschien heb je al eens gehoord over GABA-neurotransmitters. Deze zorgen ervoor dat je niet te veel stress of angst ervaart in je dagelijkse leven.

Als deze neurotransmitters hun taak niet goed vervullen, dan gaat je lichaam op een bepaald ogenblik in ‘overdrive’ en nemen stress en angst het van je over.

Benzodiazepinen helpen deze neurotransmitters een handje.

Diazepam wordt vooral gebruik om je geest en je lichaam rustiger te laten worden. Zo ervaar je minder symptomen van stress en angst. Ook als slaapmiddel wordt dit Diazepam vaak voorgeschreven.

Als je van plan bent om Diazepam te nemen, is het belangrijk om te weten wanneer dit middel precies begint te werken en hoelang de effecten ervan kunnen duren.

Moleculaire structuur van Diazepam

Hoelang werkt Diazepam?

Diazepam is een snelwerkend middel en heeft een middellange tot lange werkingsduur.

Een half uur tot een uur na je Diazepam hebt ingenomen voel je er al de effecten van. Je voelt je rustiger en meer ontspannen en je wordt een beetje suf.

Heel belangrijk is dus dat je net na de inname geen dingen meer doet die een hoge concentratie vragen. Ga bijvoorbeeld niet meer met de wagen rijden of begeef je beter helemaal niet meer in het verkeer, ook niet met de fiets of te voet.

Vrouw rijdt in een auto en gaapt door de Diazepam

De kalmerende werking van Diazepam houdt ongeveer 8 tot 12 uur aan.

Omdat Diazepam negatieve interacties kan hebben met andere medicijnen en stoffen is het belangrijk dat je weet hoelang dit middel in je lichaam aanwezig blijft. Zo kun je voorkomen dat je interactiebijwerkingen krijgt.

Diazepam heeft een halfwaardetijd van ongeveer 48 uur. Concreet betekent dit dat het 48 uur duurt voor de helft van een dosis Diazepam helemaal uit je lichaam verwijderd is.

Moleculen van metabolieten die van de Diazepam afkomen

Door verschillende lichaamsprocessen wordt Diazepam afgebroken in andere stoffen. De wetenschappelijke naam voor deze stoffen is ‘metabolieten’. Deze kunnen veel langer in het lichaam aantoonbaar zijn dan Diazepam zelf.

Interessant om weten is dat als je Diazepam gebruikt, dit tot 48 uur na gebruik nog steeds in het bloed aanwezig is. In urine kan dit zelfs tot zes weken na gebruik nog steeds opgespoord worden.

Zelfs in haarfollikels is het gebruik van Diazepam aantoonbaar en dit maar liefst tot 90 dagen na gebruik van dit middel.

Diazepam is een geneesmiddel dat vaak misbruikt wordt. Hoe dit komt en waarom gebruikers vaak op zoek gaan naar andere manieren om dit middel te kopen kom je in de volgende rubriek te weten.


Diazepam online kopen?

Diazepam kan alleen op recept van een arts verkregen worden. Dit is echter niet zo makkelijk. Een arts zal altijd heel goed nagaan of er geen alternatieven zijn voor Valium en daar heeft hij een goede reden voor.

Man bestelt iets online

In verhouding tot andere benzodiazepinen is Diazepam een middel dat het meest illegaal verhandeld wordt.

Omwille van de kalmerende werking van Diazepam zijn er heel wat mensen die dit middel gebruiken als kalmeringsmiddel, zonder dat hier een medische reden voor is. Het geeft je immers een immens gevoel van rust dat relatief lang aanhoudt.

Net omdat artsen vaak weigeren om Valium voor te schrijven gaan gebruikers soms op het internet op zoek naar Diazepam. Als je even googelt, dan zul je merken dat je dit middel inderdaad op verschillende sites zomaar kunt verkrijgen. Een goed idee? Helemaal niet!

Stoplicht met een rode hand

Diazepam kopen doe je best niet zomaar. Het is een verslavend geneesmiddel dat heel wat ontwenningsverschijnselen kan veroorzaken als je beslist ermee te stoppen.

Daarnaast zijn veel van deze sites helemaal niet betrouwbaar. Als je Diazepam bij de apotheek koopt, dan weet je zeker dat dit een veilig product is. Koop je het online, dan weet je eigenlijk helemaal niet wat je koopt.

Misschien is het een totaal ander product of werd een andere samenstelling gebruikt om dit illegale product te ontwikkelen. Ik hoef je uiteraard niet te vertellen dat dit een groot gezondheidsrisico kan inhouden.

Verschillende illegale producten

Een ander probleem met deze sites is dat je meestal van tevoren moet betalen en dat je het product misschien helemaal nooit geleverd zult krijgen.

Voel je jezelf niet de laatste tijd en overheersen angstgevoelens je leven, dan kun je overwegen om Diazepam te nemen. Toch zijn er ook heel wat nadelen aan dit middel verbonden.

Om je zo goed mogelijk te informeren, heb ik de belangrijkste én de gevaarlijkste op een rijtje gezet. Deze lees je het best zo goed mogelijk door voor je je arts om Diazepam vraagt.


Bijwerkingen en ervaringen van Diazepam

De bijwerkingen van Diazepam verschillen van persoon tot persoon. Daarom heb ik een selectie gemaakt van de bijwerkingen die de meeste gebruikers ervaren.

Vrouw met haar handen tegen haar ogen door bijwerkingen van Diazepam

Ervaringen met Diazepam die vrij vervelend, maar niet zo gevaarlijk zijn:

 • Maagdarmklachten
 • Een droge mond of net extra speekselvorming
 • Veranderde eetlust
 • Hoofdpijn
 • Droge ogen

Diazepam geeft echter ook heel wat gevaarlijker bijwerkingen:


Slaperigheid

Vooral in het begin kun je je behoorlijk slaperig voelen als je Diazepam neemt. Dit komt vooral omdat het middel een middellange tot lange werkingsduur heeft. Na een tijdje wordt je lichaam hieraan gewoon, maar een algemeen gevoel van vermoeidheid kan ook blijvend zijn.

Vrouw ligt met haar hoofd op de tafel te slapen

Tijdelijk geheugenverlies

Vooral net na het innemen van een tablet kun je je vaak dingen niet meer herinneren. Deze bijwerking heet anterograde amnesie. Dit betekent dat het kortetermijngeheugen niet wordt aangetast maar het langetermijngeheugen wel.

Dit geheugenverlies ontstaat omdat gebeurtenissen niet worden overgedragen van het kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen en dus niet worden opgenomen in het algemene geheugen.

Vrouw die leidt aan geheugenverlies

Spierzwakte en verminderde coördinatie

Omdat Valium ook spierontspannend werkt, kun je last krijgen van verminderde coördinatie. Je staat hierdoor meestal wat minder vast op je benen en ook nauwkeurige werkjes uitvoeren zal niet zo goed lukken als je Diazepam net hebt ingenomen.


Trager denken en concentratieproblemen

Onderzoek aan de universiteit van Uruguay heeft uitgewezen dat een dosis 0,1 mg/kg geen negatief effect heeft op de concentratie. Vanaf het ogenblik dat deze dosis wordt verhoogd tot 0,2 mg/kg zijn er al concentratieproblemen merkbaar.

Bij een dosis van 0,3 mg/kg hadden de testpersonen zelfs na 190 minuten na inname nog altijd concentratieproblemen.

Als je regelmatig Diazepam gebruikt kan dit je concentratievermogen in die mate aantasten dan je het gevoel krijgt ‘er niet helemaal bij te zijn’. Dit kan uiteraard tot heel gevaarlijke situaties leiden, zowel in het verkeer, in je werkomgeving als thuis.

Vrouw met haar handen tegen haar slapen met concentratieproblemen bij het gebruik van diazepam

Gewenning

Net zoals bij de meeste benzodiazepinen treedt er bij langdurig gebruik van Diazepam ook gewenning op. Na een tijdje is je lichaam zo gewoon geworden aan je dagelijkse dosis dat het steeds meer van dit middel nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken.

Een ander gevaar van Valium schuilt hem in het feit dat je er heel makkelijk naar grijpt.

Stel: je hebt je dagelijkse dosis Valium al ingenomen. Plots maak je je in iets heel nerveus en je bent ervan overtuigd dat dit kan leiden tot een angstaanval. Dan is het natuurlijk heel makkelijk om nog maar een ‘Valiumpje’ te nemen om deze te voorkomen. Als je dit regelmatig doet, dan is de stap naar een echte verslaving snel gezet.

Man heeft een pil en een glas water in zijn handen

Ontwenningsverschijnselen

Diazepam mag je nooit zomaar stoppen, maar moet je onder begeleiding van een arts langzaam afbouwen. Als je dit middel niet afbouwt kun je last krijgen van heel vervelende ontwenningsverschijnselen.

Omdat Diazepam tot 48 uur na inname nog steeds in je bloed aanwezig blijft zul je pas na 3 tot 4 dagen de eerste ontwenningsverschijnselen merken. Vooral rebound-angst komt vaak voor. Dit betekent dat je de angsten die door Diazepam onderdrukt werden opnieuw gaat krijgen. Vaak ervaar je deze zelfs in ergere mate.

Ook fysieke ontwenningsverschijnselen zoals hoofdpijn, misselijkheid, maag-en darmkrampen, verhoogde bloeddruk, hartkloppingen of trillende ledematen komen vaak voor.

Sommige gebruikers ervaren bij het stoppen van Diazepam vaak stemmingswisselingen, depressies en zelfs paniekaanvallen.

Vrouw met handen tegen haar voorhoofd heeft een paniekaanval

Na deze eerste ontwenningsfase volgt meestal een tweede ontwenningsfase. Deze kan tot 2 weken duren.

In deze periode kun je je heel licht in je hoofd voelen, hoofdpijn en misselijkheid ervaren en zelfs koorts krijgen. Je verlangen naar Diazepam neemt weer toe waardoor het heel gevaarlijk is om weer naar het middel te grijpen.

Zoals je kunt lezen kan Diazepam vrij vervelende en zelfs gevaarlijke bijwerkingen hebben. Stoppen met dit geneesmiddel kan je niet zomaar. Als je dit toch probeert, dan kun je heel intense ontwenningsverschijnselen krijgen.

Vrouw met hand voor haar gezicht met last van ontwenningsverschijnselen van Diazepam

Mijn persoonlijke opinie is dat je beter niet naar geneesmiddelen grijpt om van je angsten af te komen. Ik begrijp echter wel dat leven met angsten helemaal geen pretje is. Je angsten overwinnen kun je echter ook op een veel veiliger manier. Benieuwd hoe? Lees dan vooral verder!


Het Stressvrij geheim,

Omdat je ook perfect je angsten zonder dure en gevaarlijke angstremmers kunt overwinnen wil ik met jou een geheim delen: Het Stressvrij Geheim.

Dit e-boek geeft je een inzicht in je stress als trigger zodat je deze perfect kunt begrijpen. Je triggers begrijpen en kunnen plaatsen is al een eerste stap naar genezing. Een tweede stap is deze angsten concreet aanpakken.

Vrouw met e-book op haar schoot

In dit boek vind je een heel eenvoudige maar krachtige methode om voorgoed van je stress en spanningsklachten af te komen. Ik ben ervan overtuigd dat deze methode je zal helpen om met minder zorgen door het leven te gaan.

Ben je hier klaar voor? Doe dan eerst hieronder de test en weet direct of je te maken hebt met chronische spanning- en stressklachten.

Vond je dit een interessant artikel? Vergeet het dan niet te delen!

Mijn naam is Alain en ik ben hier om jou te helpen om grip op stress, angst en hooggevoeligheid te krijgen en beter in balans te komen. Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring als professioneel hulpverlener heb ik inmiddels al vele mensen kunnen helpen om middels een bewezen lange termijn strategie de beste versie van zichzelf te worden.

Omdat ik als begeleider 1-op-1 begeleiding heb gedaan in de gezondheidszorg en inmiddels al weer jaren als coach werk, weet ik precies wat wel en niet werkt. Mijn aanpak is uniek en heeft veel positieve reacties en resultaten opgeleverd.

Ik ga je helpen om op een gezonde manier van jouw spanningsklachten af te komen. Ook als je denkt al van alles te hebben geprobeerd. Ben jij er klaar voor? Dan geef ik je nu de kans om gezond en gelukkig oud te worden. “Het is mijn missie om mensen met stress- en spanningsklachten zo goed mogelijk te begeleiden, zodat ze weer krachtig en weerbaar in het leven komen te staan.”

Tags


Andere interessante artikelen..

 • Duidelijk, eerlijk en inzichtelijk beschreven wat diazepam kan doen met je psyche. Ik heb geen last van angstgevoelens maar heb last van oorsuizen die erger wordt na een drukke periode. Dit is de reden waarom ik op de site heb gekeken over rust gevende medicijnen.

 • Dit medicijn is me voorgeschreven als slotmedicijn na een lange afkickperiode vna veel zwaardere benzo (clonazepam) . Helaas blijft mijn huisarts aandringen om het nog verder te verminderen van 2 naar 1 terwijl het duidelijke advies van psychiater Jelinek is 2 x daags. Dus heb ik nu de neiging om online te kopen omdat ik niet weer de pychose wil als op het Jelinek na de afkick * na 2 jaar)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Een Gelukkig leven begint met Balans

  >